Razkrito

5 resničnih zgodb, ki so bolj strašne od grozljivk

Težko je napisati dobro grozljivko. Pisatelji se dobesedno borijo da sestavijo vsebino, ki vas bo držala pokonci! Vendar pa se sprašujemo zakaj preprosto niso vzeli katerega od spodnjih resničnih dogodkov, ki so bolj strašljivi kot katerakoli grozljivka.

5. Sanjska družinska hiša je bila polna kač

Leta 2009 sta se Ben in Amber Sessions preselila v svoj sanjski dom v Rexburgu v Idahu. Bilo je kot v sanjah, cena sanjska, in pa,…oh, v zimskem času so se pod hišo zbirale, kot da gre za prodajno konferenco.

Kačam očitno ni bilo po godu, da družina moti njihovo hibernacijo, in so onesnažile vodno zajetje, iz sten se je slišalo plazenje kač in pa na dvorišču se jih je nabralo toliko, da je delovalo, kot da se dvorišče giblje! Ben je ubil kar 42 kač v enem poskusu eradikacije, a podobno kot mitska hidra so se kače vračale. Dan po tem, ko se je rodila njihova hči, sta se Ben in Amber predala in pobegnila, ker nista, da bi njihuna hči postala kačja kraljica.

Nenavaden del zgodbe: Ko so Sessionesovi kupili hišo, so podpisali dokumentacijo, ki je vsebovala opombo o problemu s kačami … Njun nepremičninski agent je vztrajal, da je bila to preprosto izmišljotina prejšnjega lastnika kot izgovor za izstop iz njegove hipoteke. Ta podpis je prisilil par razglasiti stečaj in rešiti nastale finančne in psihološke težave brez zunanje pomoči. Pravi negativnež je bil v tem primeru kapitalizem.

4. Mati in njena dva otroka je strašila otroška pesmica

Mamo in njena dva majhna otroka vmestecu Ipswich so vsako noč prebudili zvoki otroške otroške rime “It’s Raining, It’s Pouring, Old Man Is Snoring”. To je trajalo več mesecev in prestrašena ženska se je začela spraševati, ali je izgubila razum. To je seveda tisto, kar vsi mislijo, preden duhovi zaznajo trenutek šibkosti in povlečejo svoje žrtve v pekel.

Sčasoma je stopila v stik s skupino za hitro odzivanje Ipswich Borough Council, pri čemer je skušala prepričati državo, da jo preganja otroška rima. Čeprav so potrdili, da so prav tako slišali rimo. Dobra novica, ni bila nora!

Ekipa, upajmo oborožena z železom in soljo, je sledila glasbi v bližnjo industrijsko stavbo. Lastniki so pojasnili, da je glasba varnostni ukrep, ki ga je sprožilo gibanje, namenjeno strašenju tatov, čeprav so bili razlogi, zakaj so se odločili za strašljivo melodijo, namesto alarma, žal nepojasnjeni. Ne glede na to je bil problem dvojen: glasnost je bila preglasna in alarm je bil sprožen zaradi pajkov, ki so brskali po objektivih varnostnih kamer.

Torej je bila skrivnost rešena in ženska je končno dobila pravi nočni spanec. Zgodba mora biti precej visoka na grozovitem merilu, ko vsi lažje zadihajo, ko ugotovijo, da so samo pajki.

3. S svojim mrtvim sinom je živela 20 let

Ko je starejša slepa gospa Rita Wolfensohn odšla v bolnišnico, je njena snaha odšla k njenemu domu, da bi pobrala nekaj stvari in odkrila, da je hiša polna smeti in gnile hrane. Kot se je izkazalo, je bila Rita t.i. “hoarder”. Potem je snaha odkrila še nekaj veliko bolj grozljivega, oblečen skelet v spalnici v drugem nadstropju, ki naj bi bil Ritin sin.

Podrobnosti so zelo omejene, vendar se zdi, da ga.Wolfensohn ni vedela, da je tam truplo njenega sina. Ta je umrl iz naravnih vzrokov, vonj gnilobe je bil prikrit z vonjem njenega življenjskega sloga, in ga.Wolfensohn je imela vtis, da se je njen sin enostavno odselil. Gospa je torej bodisi tako čudaška morilka, da je prevarala vse, ali pa le starejša ženska, ki se bori s hudimi težavami v duševnem zdravju. Kaj se vam zdi manj depresivno?

Wolfensohnova ne živi blizu svoje družine, zato v njeni hiši nihče ni bil več desetletij.

2. Delavka na kmetiji je med jagode pometala na stotine igel

Dolgoletna urbana legenda je, da so v sladkarijah za noč čarovnic skrite igle in to je popolna nesmiselnost … ker so bile ves čas v sadju. Da, krivili smo nedolžni sladkor, ko nas je resnično poskušala umoriti zdrava izbira.

Avstralska nadzornica na kmetiji je v jagode zabodla več sto igel, kar je povzročilo 230 pritožb in finančno krizo za celotno industrijo. Starejši ljudje so šele zdaj začeli dvomiti v verodostojnost vseh tistih objav na Facebooku o tem, da je vlada dala AIDS v Pepsi, nato pa so igle v jagodah odpravile ves ta napredek. Hvala!

Joshua Gane

Ženska, ki je odgovorna za to zgodbo, 50-letna My Ut Trinh, je bila nezadovoljna s svojim delom. Ujeli so jo, ker je o svojih namenih govorila s sodelavcem. Hej, nekateri ljudje vložijo svoje pritožbe na delovnem mestu pri kadrovski službi, drugi pa preprosto spravijo celotno industrijo na kolena, medtem ko ogrožajo stotine življenj. Vsakemu svoje. Trinhinino dejanje je sprožilo posnemanje, njej pa je so zavrnili možnost obrambe s prostosti zaradi strahu, da bi nadlegovala priče.

1. 11 družinskih članov je storilo samomor brez razloga

Ko se trgovina Bhavnesh Bhatia ni odprla ob običajnem času, so zaskrbljeni sosedje raziskali njihov dom v Delhiju in našli 11 trupel. 50-letni Bhatia in devet drugih družinskih članov, od 15 do 45 let, so bili vsi obešeni. Bhavneshova 77-letna mati je bila zadavljena brez očitnega upora. Večina je bila z zavezanimi očmi in gagged. Njihov dom je bil poimenovan Hiša groze, zato je naslov dokumentarnega filma Netflix že določen.

Zunaj je bilo videti, da je vse v redu z družino srednjega razreda. V teku je bila poroka, najstniki so imeli prihajajočo tekmo v kriketu, tako trgovina z živili kot njihova podjetje z lesom sta poslovali vredu. Družina je celo naročila hrano, ki je ostala neporabljena, in pripravila stvari za zajtrk za naslednji dan. Špekulacija je bila, da bi vsaka preiskava razkrila nekakšno skrivnostno sramoto – velike finančne izgube, goljufije, sramoto. Namesto tega je policija našla nekaj bolj groznega.

Preiskava je potekala okoli dnevnika 45-letnega Bhavneshovega brata Lalita Bhatie. Lalit je prevzel vodenje družine po očetovi smrti leta 2007 in zdi se, da se mu je zmešalo že z zmerno močjo in vplivom. Verjel je, da je njegov mrtvi oče komuniciral z njim, in vsi ostali v družini so to … smatrali za normalno. Lalit je začel narekovati dnevne rutine svoje družine. Meso in alkohol so odrezali iz prehrane, postali bolj verni in videli, da se njihovo podjetje razvija in ustvarja dobiček. In potem so se vsi ubili v ritualu, da bi jim omogočili srečanje in zahvalo Lalitovemu očetu za njegovo duhovno vodstvo. Obenem pa mislili, da bodo nekako čudežno preživeli.

Psihologi so pripisali incident skupinski psihotični motnji. Lalit je bil zabloden, vendar je tudi legitimno pomagal družini, tako da nihče ni želel biti čudak, ki bi stvar postavil v nerodno luč z besedami: “Hej, morda skupinski samomor ni prava poteza?” Nikoli ne bomo vedeli, ali je Lalit verjel vsemu, kar je povedal, toda tako se je ubilo 11 izobraženih, finančno udobno nameščenih in dobro spoštovanih ljudi iz srednjega razreda, ne da bi pri tem povzročili preveč drame.

Dodaj komentar