Razkrito

Ste naveličani klasičnih jajc na oko? Poskusite ta recept!

Ko priprava zajtrka postane rutina, hitro nastopi dolgočasenje. Tudi z bogastvom informacij, ki so razpoložljive na internetu, je včasih težko vedeti, kje začeti, ko poskušamo nekaj novega. Eden od najnovejših trendov je dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, t.i. ketogena dieta.

Ne glede na to ali sledite temu načinu prehranjevanja, nekateri recepti delujejo prav slastno! in ali ste po načrtu ali ne, nekateri recepti izgledajo popolnoma okusno. Tega smo našli na YouTube kanalu KetoConnect. Popolnoma nov način priprave jajc, potrebno je samo veliko soli.

Začnete s krožnikom polnim soli in nekaj jajci. Okus rumenjaka postane res koncentriran, zato je priporočljiva uporaba ekološko pridelanih jajc. Ločite rumenjake od beljakov in jih postavite na sol.

Youtube / KetoConnect

Soli lahko dodamo začimbe ali zelišča, nato pa jih popolnoma prekrijemo s soljo. Najpomembnejša stvar je, da so jajca v celoti prekrita s soljo. Preden odstranite dodatno sol, jih vstavite v hladilnik 48 ur.

Youtube / KetoConnect

Po dveh dneh priprave lahko končno segrejete pečico na najnižjo možno temperaturo in vstavite pripravljena jajca, ki jih pečete 2 uri. Oglejte si rezultate in kaj jih lahko uporabite v spodnjem videoposnetku.

Priprava traja nekaj dni, vendar so rezultati zelo zanimivi. Bi poskusili ta recept? Sporočite nam v komentarjih!

Dodaj komentar