Razkrito

Tovornjakar uničil Unesco svetovno dediščino

UNESCO-va svetovna dediščina so običajno nenadomestljivi čudeži, ki privabljajo tisoče obiskovalcev. Na žalost se jih uničuje širom sveta. Po IFL Science je “Sirija, na primer, nekoč imela šest mest Unescove svetovne dediščine. Zdaj so vsa poškodovana ali uničena v državljanski vojni, vključno z Aleppovim znanim kompleksom mošej Umayyad.” Avstralski veliki koralni greben je drugo območje svetovne dediščine, ki je bilo zaradi človeštva nepopravljivo poškodovano, saj več kot 93 odstotkov grebena doživlja beljenje koral.

Medtem, ko je vse to uničenje povzročil človek, je še eno območje Unesca v Peruju nedavno doživelo neprijeten dogodek, zahvaljujoč enemu posebej nepremišljenemu vozniku tovornjaka.

Linije Nasca v Peruju so ogromne in starodavne piktografije, ki jih je mogoče videti le iz neba. Predstavljajo izjemno skrivnost, ker ni znano, zakaj bi ljudje Naske ustvarili tako zapletene slike, ki jih sami ne bi mogli videti.

Youtube / NOTICIA VIRAL

Jainer Jesus Flores Vigo je zapustil asfaltno cesto in se odpeljal skozi nekatere proge Naske, da bi se izognil plačilu cestnine.

Po mnenju IFL Science, “perujsko ministrstvo za kulturo, ki sodeluje s tožilstvom, pravi, da je tovornjak znatno poškodoval območje, zaradi česar so” globoke brazde”na površini in del treh geoglifov – skupna površina približno 50 do 100 metrov . ”

Youtube / NOTICIA VIRAL

Moški pravi, da ni bil seznanjen s tem območjem, in sodišče se strinja, da ni dokazov, da je ravnal namerno, četudi je bil še vedno odgovoren za uničenje.

Youtube / NOTICIA VIRAL

Ministrstvo za kulturo si prizadeva za devet mesecev preventivnega pridržanja in globo v višini 1.550 $ za škodo. Stavimo, da sedaj želi, da bi zdaj plačal cestnino. Vsi smo naredili neumne napake, vendar je tako pomembno, da se zavedamo, kaj je okoli nas, da lahko zaščitimo čudeže sveta.

vir uvodne slike: https://en.wikipedia.org/wiki/Nazca_Lines#/media/File:L%C3%ADneas_de_Nazca,_Nazca,_Per%C3%BA,_2015-07-29,_DD_54.JPG

Dodaj komentar