Razkrito

Katere banane izbrati? Odgovor ima lahko velik vpliv na vaše zdravje!

Medtem ko jih nekateri jemo, ker resnično uživamo v okusu, drugi samo poskušajo ohraniti visoko raven kalija. Banane nam lahko namreč nudijo številne zdravstvene koristi. Ta zdravi prigrizek vam omogoča ustrezne količine vitaminov, poleg drugih izbranih hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje. Ali se zavedate različnih barv in koristi, ki jih lahko zagotovijo v posamezni stopnji?

Vsaka obarvanost banan ima svoje posebne prednosti. Za začetek je najbolj zelena banana ključni del naše prehrane, ko se trudimo krotiti krvni sladkor. Imajo namreč zelo nizek glikemični indeks, zato so odličen prigrizek za tiste, ki morajo pozorno spremljati raven sladkorja v telesu. Sveže zelene banane omogočajo tudi daljše obdobje sitosti.


Kaj pa trdna rumena banana?Govorimo o bananah, ki še nimajo rjavih pikic. Imajo slajši okus kot zelena banana, vendar pa so za vaše telo prav tako odlične, saj jih lahko precej enostavno prebavi. Ko je banana popolnoma rumena, lahko antioksidanti, ki jih vsebuje, varujejo naše telo pred različnimi boleznimi.

Potem pa pridemo do klasične pikaste rumene banane, ki ste jo že nekaj časa pustili na polici. Tudi ta banana je bogata z antioksidanti in odlična izbira za bolnike, ki se trenutno borijo z tumorji. Rjave lise so dejansko pozitiven indikator. To pomeni, da bo banana pomagala razgraditi različne celice v telesu, zlasti nenormalne celice, za katere je znano, da povzročajo raka.

Banane, ki so mehke in rjave, morda delujejo, kot da nimajo veliko, kar bi nam lahko ponudile z zdravstvenega vidika. Banana te barve je veliko bolj sladka kot prej opisane. Vendar te banane prihajajo s svojimi posebnimi močmi. Vsebujejo triptofan, ki zmanjšuje stres in anksioznost. Prav tako so bogate z različnimi hranili, ki spodbujajo zdravje mišic in kosti.

Zdaj, ko veste več o različnih tipih banan in o tem, kaj vam lahko nudijo, delite to zgodbo s svojimi prijatelji. Ne glede na to, ali uživate banane zaradi zdravstvenih koristi, ali imate preprosto radi okus tega priljubljenega sadja, ni dvoma o prednostih, ki nam jih ponujajo.

Dodaj komentar