Razkrito

Z neba so padali zlato, platina in diamanti!

Zlato in platina sta dobesedno padla iz neba v Sibiriji, ko je šel rutinski vzlet z ruskega letališča zelo hudo narobe.

Tovorno letalo AN-12 podjetja Nimbus Airlines je prevažalo deset ton zlata, platine in diamantov, v vrednosti 378 milijonov dolarjev, v lasti kanadskega rudarskega podjetja Kinross Gold. Medtem, ko je 15. marca vzletelo z letališča Jakutsk, se je odprla loputa za tovor in 200 palic iz zlata ter platine, katerih skupna teža je bila približno 3,4 tone, je padlo iz letala.

Večina palic naj bi pristala na vzletno-pristajalni stezi letališča Yakutsk, čeprav je letalo preletelo še 10 milj, preden je pristalo na letališču Magan, tako da je na poti iz tovornega prostora izginilo še več zlatih palic.

Ruska tiskovna agencija TASS pravi, da posadka na letališču morda ni pravilno zavarovala tovora. Na srečo padajoče 20-kilogramske palice niso zadele ali poškodovale nobene osebe.  Nesreča prav tkao ni povzročila gmotne škode na objektih ali vozilih, saj nobena palica ni zadela vozil ali konstrukcij. To pa je prednost takšne nesreče v redko naseljeni Sibiriji.

Policija je zaprla vzletno-pristajalno stezo in poskušala zbrati razsuti tovor. Predstavnik policije je povedal, da so našli skoraj celotni izgubljeni zaklad.

Po mnenju Financial Posta so sicer lovci na zaklade hitro odleteli v Sibirijo, da bi našli preostale palice. Le kdo bi si mislil?

Dodaj komentar