Razkrito

Groza, “crknili” so Facebook, Instagram in WhatsApp

Facebook nadaljuje z odpravljanjem izpadov svojih storitev, ki se pojavljajo globalno in so onemogočili uporabnikom uporabo njihovih storitev tudi po več ur.

Sodeč po downdetector.com, ki spremlja različne mreže po svetu,so se izpadi pričeli v delih ZDA, delih Evrope, Aziji in Avstraliji.

V jutranjem sporočilu za javnost so na Facebooku sicer dejali da razumejo problem, vendar več kot 8 ur kasneje še niso odkrili rešitve.

Gigantsko družbeno omrežje pravi, da ne gre za t.i., DDoS napad, v katerem bi hekerji poskušali generirati toliko obiska, da serverji preprosto ne zmorejo.

Pregled poročil o nedelovanju

Najbolj bizaren del informacij pa prihaja iz Avstralije, kjer so obupani uporabniki začeli klicati številko 000, ki pri njih ustreza naši 113. Policija se je zato obrnila na Twitter in lokalne televizijske postaje, da se zavedajo težave in da jim pri tem ne morejo pomagati. Zato naj ne obremenjujejo linij, ki so namenjene ljudem v nevarnosti.

Težave naj bi se pojavljale tako na desktop kot mobilni verziji strani, vendar pa danes v Sloveniji Facebook deluje brez težav na računalnikih.

Kako pa ste vi preživeli ta čas brez družabnega omrežja?

Dodaj komentar