Razkrito

Poskušala je narediti selfie z jaguarjem. Ni ji uspelo…

Ljudje pogosto pozabljajo, da lahko brezskrbno skakanje okoli divjih živali povzroči tragedijo. Pred nekaj leti so uspavali gorilo Harambe, potem ko je 4-letnemu fantu uspelo priti v njegovo ogrado. Uspavanje nežne gorile je vzbudilo močan odziv javnosti, pri čemer je veliko ljudi okrivilo tako upravitelje živalskega vrta kot starše, ki so otroku dovolili, da pride v kletko. Na žalost se nekateri ljudje iz te situacije niso naučili ničesar in se še naprej spravijo v nevarne situacije, zaradi nespoštovanja pravil v živalskem vrtu.

Pred kratkim je mlada ženska obiskala živalski vrt v Arizoni in naredila napako, ki bi lahko bila usodna, bodisi za njo ali žival.

ZooWildlife

Sebek, ali po domače selfie, z jaguarjem se ji je zdel izjemno pametna ideja. Zato se je odločila, da bo prečkala pregrado in se nevarno približala divji živali.

Ko je jaguar zagledal brezskrbno žensko, je zamahnil s taco in jo zagrabil s kremplji. Žrtev je utrpela globoke praske in je bila odpeljana v bolnišnico za zdravljenje poškodb.

ZooWildlife

Ob objavi zgodbe, ki se je hitro začela viralno širiti, so se ljudje začeli spraševati, kaj se bo zgodilo z jaguarjem, ki je napadel obiskovalko. Na na naše olajšanje, je živalski vrt je objavil izjavo, v kateri je opozoril ljudi, da so ovire, ki razmejujejo divje živali in obiskovalce, nastavljene z razlogom in da jaguar zaradi napada ne bo uspavan.

ZooWildlife

Oglejte si še posnetek:

Kaj pa vi mislite o takšnih idejah?

Dodaj komentar