Razkrito

Znani so detajli nove kolektivne pogodbe!

BOLNIŠKA

Ne sprejema se več bolniškega lista kot dokazila za bolniški stalež. Če lahko greste k zdravniku lahko pridete tudi v službo.

OPERACIJE

Operacije so strogo prepovedane. Dokler ste zaposleni v javnem zavodu, potrebujete vse svoje organe. Ne smete si dovoliti, da vam karkoli operativno odstranijo. Zaposlili so vas celega, zato bo vsak operativni poseg na vašem telesu smatra kot hujša delovna kršitev.

PRAZNIKI

Vsak zaposleni prejme odločbo za 104  praznike na leto. To so vse  sobote in nedelje.

SMRT SORODNIKA ALI ZNANCA

To ni izgovor, da manjkate na delovnem mestu. Mrtvemu prijatelju ali sorodniku tako ali tako ne morete več pomagati, zato je ves vaš trud zaman. V redkih primerih, ko je prisotnost na pogrebih nujno potrebna, se je pač potrebno dogovoriti za prestavitev  pogrebnih svečanosti na  pozni popoldanski čas.

V PRIMERU VAŠE SMRTI

Smrt delavca sprejmemo kot opravičilo za izostanek z delovnega mesta, seveda pod pogojem, da ste nas prej obvestili – najmanj 14 dni  pred nastopom dogodka, da lahko v tem času pripravite vašega naslednika.

UPORABA STRANIŠČA

Zaposleni se preveč časa zadržujejo na stranišču. V prihodnosti bomo pripravili razpored odhoda na stranišče po abecednem redu. Na primer:

Vsi zaposleni, ki imajo priimek na A bodo opravljali potrebe na stranišču v času med 8.00 in 8.20. Vsi zaposleni, ki se jim priimek začne s črko B bodo opravljali svoje potrebe med 8.20 in 8.40 in tako naprej.

Če v določenem času ne boste mogli opraviti svojih potreb, boste mogli počakat do naslednjega dne, ko boste na vrsti. Poleg tega je sedaj čas uporabe stranišča omejen na 3 minute. Ko poteče 3 minute, se bo  oglasil alarm. Zmanjkalo bo toaletnega papirja in vrata stranišča se bodo odprla.

ODMOR ZA KOSILO ALI MALICO

Suhim ljudem  pripada eno uro odmora za kosilo, ker morajo jesti več, da bodo videti zdravi. Ljudem normalne postave pripada 30 min odmora, tako da lahko obdržijo postavo. Debeli ljudje imajo 5 min časa, da pojejo dietno tabletko in  spijejo  kozarec dietne pijače.

PRAVILA OBLAČENJA NA DELOVNEM MESTU

Priporočljivo je, da se oblačite svoji plači primerno. Če bo evidentno, da nosite draga oblačila,  bo delodajalec menil, da finančno dobro stojite in zato ne potrebujete plače.

PREHODNE DOLOČBE

Vsak delavec je lojalen svojemu podjetju. Delodajalec je tam zato, da vam ugodi, da se dobro počutite na delovnem mestu, zato za vsa vprašanja, komentarje, skrbi, pritožbe, jezo, vznemirjanje ali namige v zvezi s to kolektivno pogodbo, naslovite na drugega delodajalca, ki ga zavezuje ista pogodba.

Pogodba velja od trenutka, ko ste prebrali njeno vsebino.

Dodaj komentar