Razkrito

4 razlogi za izogibanje ingverju!

Ingver je zelo hranljiva rastlina. Pravzaprav se pogosto uporablja kot ljudsko zdravilo za številne simptome.

To je zato, ker imajo njegove aktivne sestavine, vključno z gingeroli (pekoče sestavine) in šogaoli, veliko zdravstvenih koristi. Ta čudovita rastlina vsebuje tudi močne antioksidante in ima protivnetne lastnosti, zaradi česar je zelo priljubljeno naravno zdravilo. Vendar pa to ne pomeni, da je primeren za vse osebe. Spodaj naštevamo štiri skupine ljudi, ki se morajo izogibati ingverju.

1. Osebe z motnjami krvi

Ingver povečuje pretok krvi, in čeprav je koristen za ljudi, ki trpijo zaradi debelosti in bolezni perifernih arterij, je lahko škodljiv za osebe s hemofilijo ali tiste, katerih kri se ne more normalno strjevati. Ingver lahko vpliva tudi na zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje teh stanj.

2. Ljudje, ki jemljejo določena zdravila

Ingver lahko vpliva na zdravilne učinke inzulina, antikoagulantov ali beta blokatorjev. MedlinePlus, medicinska služba ameriškega nacionalnega inštituta za zdravje, pravi, da lahko ingver negativno vpliva tudi na druga zdravila, kot so antacidi, zdravila za zdravljenje srca in antihistaminiki. V teh primerih se pogovorite s svojim zdravnikom, preden poskusite tretma z ingverjem.

3. Ljudje, ki so podhranjeni ali se borijo z anoreksijo

Ingver je izjemno koristen pri hujšanju. Ne samo, da je poln vlaknin, poveča tudi izločanje prebavnih encimov in želodčne pH vrednosti ter zavira apetit. Za tiste, ki imajo prenizko telesno težo, lahko uporaba ingverja vodi do nadaljnje izgube teže in znižanja mišične mase.

4. Nosečnice

Ingver lahko spodbudi prezgodnje popadke in celo porod, poleg tega pa moti vnos železnih in maščobnih vitaminov. Poraba velikih količin ingverja lahko povzroči celo spontani splav ali menstrualno krvavitev.

Dodaj komentar