Razkrito

25 let si ni odstranila ličil. Poglejte kaj se je zgodilo!

Večina deklet, dam, žensk občasno zaspi naličena. Lahko pridemo domov  preveč utrujene, da bi si odstranile ličila in pademo v posteljo. Vemo, da tega ne bi smele storiti, vendar se zgodi. Seveda, ponavadi ne puščamo našega obraza polnega ličil vsako noč, vendar pa to ne velja za vse.

Tej avstralski ženski je uspelo nositi ličila vsako noč v posteljo kar 25 let. Začela je, ko je bila stara 25 let, zdaj pa, ko je stara 50 let, je dosegla nekakšen mejnik v svojem življenju.

Ko boste videle te slike, boste spoznale, kako nevarno je lahko zaspati, ne da bi odstranile ličila. Teresa Lynch namreč ni nameravala biti opozorilo v zvezi s tem, vendar se ravno zaradi nje ne boste nikoli več odpravile spati naličene.

Po čudnem občutku v očesu se je odločila , da bo obiskala zdravnika. Opisala ga je, kot da ima v očesu tujek in da ga ne more spraviti ven. Ko so jo zdravniki pregledali, so bili šokirani zaradi tega, kar so videli. Pravzaprav se je končala kot študija primera na ameriški oftalmološki akademiji. V tej študiji je ga.Lynch priznala, da je imela 25 let obraz prekrit z ličili z le redkim odstranjevanjem.

Caters News Agency

Problem je bil v notranjosti vek. Nakopičena maskara se je kalcificirala v grudice, zaradi česar se je počutila, kot da ji je zašel tujek v oko. V resnici je bilo v njem nekaj, kar se je dejansko zagozdilo!

Dr. Rebecca Taylor, klinični predstavnik za AAO in oftalmolog, je povedala: »Kalcifikacije so bile zagozdene v konjunktivo in segali globlje v podkonjunktivno plast, vendar bi jo lahko še vedno videliso bile še zmeraj vidne, nekako kot tatoo. V bistvu je imela te grobe stvari na spodnji strani veke, tako da je vsakič, ko je zaprla oči, praskala po očesu, zlasti roženici. ”

Caters News Agency

Kot da to ne bi bilo dovolj, je trpela tudi zaradi hudega primera folikularnega konjunktivitisa. To je vrsta bakterijske okužbe, ki poteka na foliklih v veznici.

Sluznica, ki prekriva oko, je veznica in ščiti oko pred okužbami. Zaradi težav, povezanih z njeno težavo, se je na njenih vekah pojavila trajna brazgotina. Prav tako je poškodovala površino očesa.

Caters News Agency

Za odstranitev večjih grudic, ki so nastale pod vekami, je bil potreben 90-minutni postopek. Bile so globoko zgnezdene v območje, postavljene druga na drugo.

Zdravniki so bili resnično presenečeni, ko so pogledali njene oči.

Caters News Agency

Lynch je dejala: »Moje veke so bile otekle in težke. Ko jihje dr. Robaei povlekel nazaj, je rekla: »Oh moj bog. V svoji karieri sem videla kaj takega.« Moje beločnice so bile steklene in krvave. Padla sem v slabo navado, da sem nosila veliko ličila in se ne umivala. Nikoli ne bi smela dopustiti, da sem prišla tako daleč. Pomembno je, da si vsako noč pravilno odstranite ličila. Ne smete zamuditi niti enega dne. ”

Zdi se, kot da se je naučila svoje lekcije. Od takrat naprej je spremenila svoje navade.

Caters News Agency

Njen primer je bolj izjema kot pravilo. Seveda pa je zelo malo ljudi, ki že 25 let vsako noč nosijo ličila za oči!

John Dart z Inštituta za Oftalmologijo UCL je povedal naslednje: „Maskara, tako kot veliko kozmetičnih izdelkov, vsebuje veliko sestavin, od katerih so mnoge potencialno strupene: železov oksidni pigment za zatemnitev trepalnic; polimer za tvorbo filma, ki prekriva trepalnice; konzervans; in zgoščevalni voski ali olja, kot so lanolin, mineralno olje, parafin, petrolat, ricinusovo olje, karnauba vosek in vosek iz sveče. ”


Dart pravi, da ni nič posebnega, če spiš naličena eno noč. Vendar pa se morate pred spanjem navaditi odstranjevanja ličil. Prav tako pravi, da svojih ličil nee smete deliti z drugimi.

Če pustite ličila na obrazu čez noč ali če poznate nekoga, ki to počne redno, je to dobro opozorilo. S priročnimi brisačkami za odstranjevanje ličil, bo odstranjevanje hitro in enostavno, tudi če ste prišli domov utrujeni.

Dodaj komentar